Logo Chi Centre

tai chi chuan

tai chi chuan

Tai Chi Chuan: krijgskunst volgens de principes van Yin en Yang.

Tai Chi Chuan betekent letterlijk Tai Chi boksen, Yin Yang boksen of grote ultieme vuist. Tai Chi is de naam is voor het bekende Yin Yang symbool en staat voor de kern van de Taoistische opvatting over het universum, waarin alles voortdurende in beweging is. Alles verandert voortdurend van de ene verschijningsvorm in de andere.

De per definitie onbekende en onkenbare onderliggende principes zijn voor eeuwig constant en worden weergegeven door het zwarte en witte visje die om elkaar draaien en zo beweging en verandering symboliseren. Tai Chi Chuan is een Taoïstische levens & krijgskunst uit Noord China die over de hele wereld getraind wordt voor ontspanning, gezondheid en meditatie.

Tai Chi Chuan onderscheidt zich van andere krijgskunsten door het tot in iedere techniek, elke beweging en ieder onderdeel van de achterliggende filosofie doorgevoerde principes van zacht tegen hard. Het lichaam wordt getraind om helemaal te ontspannen en een grote gevoeligheid en flexibiliteit te ontwikkelen als een geleider van interne energie. De geest wordt getraind helder en alert te zijn, zonder onderbreking of starre plekken en te vloeien als water.